Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

Op familiebezoek of een dagje erop uit? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen het openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Voor korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of OV-taxi). En als u verder van huis wilt, is er Valys.

Uitstapjes buiten uw regio met Valys

Trein-HardenbergValys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming óf het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. In de meeste gemeenten bestaat voor de korte afstanden een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of OV-taxi). Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt. Als u reserveert, kunt u aangeven of u een rolstoel of scootmobiel meeneemt. Valys en openbaar vervoer. Met Valys kunt u een reis boeken van deur tot deur, al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer. Reist u met de trein, dan is het handig om te weten dat de NS u kan helpen bij het in-, uit- en overstappen, ook wel assistentieverlening genoemd. U kunt assistentie aanvragen bij de NS of bij Valys.

Meer informatie kunt u krijgen op de NS-stations of via ns.nl.

Makkelijk te boeken

Boeken kan 24 uur per dag via valys.nl of door tussen 6:00 uur 's ochtends en 1:00 uur 's nachts te bellen naar 0900-9630 (lokaal tarief). Wij adviseren u om ten minste 1 dag van tevoren te boeken, maar in de meeste gevallen kan boeken nog tot 1 uur voor vertrek. Bij een rit met assistentieverlening is de vooraanmeldtijd 4 uur.

Bouw enige speling in bij het plannen van uw reis:

 • de taxi kan 15 minuten eerder of later voor komen rijden dan afgesproken;
 • uw reis kan (deels) worden gecombineerd met die van andere passagiers.
  Hierdoor kan de reis maximaal twee keer zo lang duren. Als de route hierdoor langer is, worden de kosten voor u uiteraard niet hoger.
 • Rijtijden Valysritten worden gereden vanaf 06:00 uur tot 01:00 uur.

Aantrekkelijk tarief

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) steunt Valys. Als Valys-pashouder krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget waarmee u voor € 0,18 per kilometer met Valys kunt reizen.

Kunt u om medische redenen niet met de trein reizen en heeft u geen vervoersalternatief? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het hoge persoonlijke kilometerbudget. Hiervoor moet u een apart indicatieadvies aanvragen.

Als u de Valyspas ontvangt, krijgt u informatie toegestuurd over het hoge persoonlijke kilometerbudget en het indicatieadvies.

Begeleider gratis

U mag bij Valys 1 begeleider gratis meenemen en nog maximaal 3 reisgenoten kunnen mee voor hetzelfde kilometertarief dat u betaalt. Uw reisgenoten dienen op dezelfde plek in en uit te stappen. Als u een reis boekt, moet u wel even melden of en hoeveel reisgenoten u meeneemt.

Reist u per trein en neemt u een begeleider mee? Dan heeft u wel een OV-begeleiderskaart nodig om de begeleider gratis mee te laten reizen.

Laatste nieuws

 • Bezoek aan het Kompas in Radew...
  06 april 2019
  De vrijwilligers zijn weer op pad geweest met de kar vol attributen om een voorlichting te geven, hoe om te gaan of te leven met een beperking. Kinde...
 • Lancering Vechtslinger
  25 maart 2019
  De samenwerking tussen SomerWende, natuurmuseum Rheezermarke en aspergeboerderij Nijenhuis is het eerste arrangement van Zorgeloos Vechtdal. Twee best...
 • Scholenbezoek aan OBS den Veld...
  19 maart 2019
  In het kader van de scholenvoorlichting gingen we de afgelopen week op pad naar de OBS den Velde, waar we de leerlingen weer vertelden over leven met ...
 • Platform Inclusief luidt nieuw...
  29 januari 2019
  Een nieuw jaar, met vele nieuwe actiepunten, waarvan er één vanmiddag al is afgevinkt. De nieuwe website www.platforminclusief.nl is een ietwat duidel...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!