Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

Op familiebezoek of een dagje erop uit? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen het openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Voor korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of OV-taxi). En als u verder van huis wilt, is er Valys.

Uitstapjes buiten uw regio met Valys

Trein-HardenbergValys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming óf het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. In de meeste gemeenten bestaat voor de korte afstanden een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of OV-taxi). Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt. Als u reserveert, kunt u aangeven of u een rolstoel of scootmobiel meeneemt. Valys en openbaar vervoer. Met Valys kunt u een reis boeken van deur tot deur, al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer. Reist u met de trein, dan is het handig om te weten dat de NS u kan helpen bij het in-, uit- en overstappen, ook wel assistentieverlening genoemd. U kunt assistentie aanvragen bij de NS of bij Valys.

Meer informatie kunt u krijgen op de NS-stations of via ns.nl.

Makkelijk te boeken

Boeken kan 24 uur per dag via valys.nl of door tussen 6:00 uur 's ochtends en 1:00 uur 's nachts te bellen naar 0900-9630 (lokaal tarief). Wij adviseren u om ten minste 1 dag van tevoren te boeken, maar in de meeste gevallen kan boeken nog tot 1 uur voor vertrek. Bij een rit met assistentieverlening is de vooraanmeldtijd 4 uur.

Bouw enige speling in bij het plannen van uw reis:

 • de taxi kan 15 minuten eerder of later voor komen rijden dan afgesproken;
 • uw reis kan (deels) worden gecombineerd met die van andere passagiers.
  Hierdoor kan de reis maximaal twee keer zo lang duren. Als de route hierdoor langer is, worden de kosten voor u uiteraard niet hoger.
 • Rijtijden Valysritten worden gereden vanaf 06:00 uur tot 01:00 uur.

Aantrekkelijk tarief

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) steunt Valys. Als Valys-pashouder krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget waarmee u voor € 0,18 per kilometer met Valys kunt reizen.

Kunt u om medische redenen niet met de trein reizen en heeft u geen vervoersalternatief? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het hoge persoonlijke kilometerbudget. Hiervoor moet u een apart indicatieadvies aanvragen.

Als u de Valyspas ontvangt, krijgt u informatie toegestuurd over het hoge persoonlijke kilometerbudget en het indicatieadvies.

Begeleider gratis

U mag bij Valys 1 begeleider gratis meenemen en nog maximaal 3 reisgenoten kunnen mee voor hetzelfde kilometertarief dat u betaalt. Uw reisgenoten dienen op dezelfde plek in en uit te stappen. Als u een reis boekt, moet u wel even melden of en hoeveel reisgenoten u meeneemt.

Reist u per trein en neemt u een begeleider mee? Dan heeft u wel een OV-begeleiderskaart nodig om de begeleider gratis mee te laten reizen.

Laatste nieuws

 • Prinsjesdag troonrede Minister...
  17 september 2019
  Troonrede Minister van Gehandicapten zaken Diverse zaken wat Minister van Gehandicapten zaken Rick Brink gaat voorleggen in Den Haag.
 • Badminton en Tafeltennistoerno...
  29 augustus 2019
  Badminton en Tafeltennis Toernooi Aangepast Sporten Fysion 5 oktober 2019 Voor wie: Sporters met een lichamelijke beperking/chronische aandoeni...
 • Hulp bij het solliciteren met ...
  23 juli 2019
  Heb jij hulp nodig bij het solliciteren? Cvster is er voor jou om tips en tricks te krijgen bij het solliciteren naar een mooie baan. https://cvster...
 • Interview Djimmer Bosman door ...
  18 juni 2019
  Tien jaar geleden werd Djimmer Bosman lid van Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Na twee jaar werd hij voorzitter. Een van de eerste dingen die h...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!