Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

In groepen 7/8 van basisscholen in Dedemsvaart/Balkbrug krijgen de kinderen voorlichting over het leven met een beperking. En sinds 2012 wordt er roulerend voorlichting gegeven op alle basisscholen in de gemeente Hardenberg.
Kinderen en leraren reageren altijd enthousiast op de voorlichting. In hun reacties is te zien dat ze zich bewust worden van het leven met een beperking: "Oh, als ik mijn fiets hier dwars op de stoep zet, kan die rolstoel er niet langs."

Hoe ziet zo'n voorlichting eruit?

In de klas wordt eerst verteld over de begrippen Bereikbaarheid, Toegankelijkheid & Bruikbaarheid. Daarna wordt er een DVD gedraaid waar knelpunten in beeld worden gebracht. Daarna wordt er met de kinderen in gesprek gegaan. Hierna is er tijd voor de praktijk: De kinderen kunnen met een blinddoek en taststok lopen over een route met rubberen matten. Of ze kunnen in een rolstoel over een parcours met hindernissen rijden. Door het ervaren en gebruiken van de hulpmiddelen snappen kinderen nog meer hoe het is om te leven met een beperking.

Uitgebreidere informatie vindt u op onze pagina over de programma's.


Het scholenproject werkt met enthousiaste vrijwilligers, die zelf ook willen uitdragen dat je met een beperking ook gewoon mee kan doen.

Bent u geïnteresseerd in een voorlichting of wilt u vrijwilliger worden, dan kunt u dat opgeven via ons contactformulier.

Laatste nieuws

 • Prinsjesdag troonrede Minister...
  17 september 2019
  Troonrede Minister van Gehandicapten zaken Diverse zaken wat Minister van Gehandicapten zaken Rick Brink gaat voorleggen in Den Haag.
 • Badminton en Tafeltennistoerno...
  29 augustus 2019
  Badminton en Tafeltennis Toernooi Aangepast Sporten Fysion 5 oktober 2019 Voor wie: Sporters met een lichamelijke beperking/chronische aandoeni...
 • Hulp bij het solliciteren met ...
  23 juli 2019
  Heb jij hulp nodig bij het solliciteren? Cvster is er voor jou om tips en tricks te krijgen bij het solliciteren naar een mooie baan. https://cvster...
 • Interview Djimmer Bosman door ...
  18 juni 2019
  Tien jaar geleden werd Djimmer Bosman lid van Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Na twee jaar werd hij voorzitter. Een van de eerste dingen die h...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!