Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

Doel:

Doel van de voorlichting: creëren van begrip voor de medemens die moet leven met een beperking, hen helpen daar waar nodig maar vooral hun zelfredzaamheid niet ontnemen. Laten zien wat er nog allemaal mogelijk is op het gebied van mobiliteit, werk, sport en recreatie.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep mensen die heel divers zijn; allen hebben wij een zichtbare of niet-zichbare beperking/chronische aandoening. We staan heel verschillend in het leven, maar de overeenkomst is dat wij actief zijn en graag kennis willen overdragen alsmede positiviteit uitstralen.

2017 3 2 ScholenprojectMedium

Boven (van links naar rechts): Riekus Lunsink, Klari Baarslag, Cary Ziengs, Lammert de Jonge, Gijs Hooijer, Johan Smith, Bert Tip, Wim Schuurhuis

Onder: Aalt v.d. Belt, Diny Snippe, Margret Ester

Voor Wie?

blindenparcoursDe Eiber rolstoelparcours 1

Basisscholen:

In principe voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Soms is er een combinatiegroep, waar groep 6 bij in zit, en uiteraard is dit dan geen probleem.

Middelbare scholen:

In 2016 hebben we een pilot gedraaid met voorlichtingen geven op de middebare scholen. Dit is goed bevallen. Zij zien zeker de toegevoegde waarde hierin, met betrekking tot bewustwording van en omgaan met handicaps in het algemeen, en in het specifiek van wat alcohol of drugs kan doen in het verkeer. In het schooljaar 2017/2018 willen wij dit een vervolg geven.

Een ervaringsdeskundige vertelt, nu al op basisscholen, hoe door invloed van drugs anderen zijn leven drastisch op z'n kop hebben gezet. Met name één deel van het programma is interessant voor de doelgroep middelbare scholieren en kan op maatschappelijk gebied een toegevoegde waarde geven.

 

Laatste nieuws

jaarverslag 2017 frontpage

Strony internetowe
Click to listen highlighted text!