Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

kompas april 2019 1De vrijwilligers zijn weer op pad geweest met de kar vol attributen om een voorlichting te geven, hoe om te gaan of te leven met een beperking.


Kinderen die veel vragen hadden aan de voorlichters en weer een stukje helderder voor ogen hebben hoe het is om met een beperking om te kunnen gaan, door middel van een parcours af te leggen in de rolstoel, of met een blindengeleidestok te lopen met een donkere bril.

Gedicht-RadewijkBijzonder, speciaal en praktisch.

Kernwoorden in deze voorlichtingsdag op 26 juni op deze leuke school in Radewijk. Het Platform Gehandicapten werd gastvrij ontvangen, de leerlingen uit groep 8 stonden direct met koffie voor ons klaar. Klasse!

Een geïnteresseerde combinatieklas 6/7/8 bij juf Ditta. Handicaps, blind zijn, wheelen, handbiken en… rolstoelbasketballen! Het kwam allemaal aan bod.

Lees meer...

OBS-Het-Kompas-logoDeze ochtend vertelden vele ‘ervaringsdeskundigen’ enthousiast over hun handicap/beperkingen. Doel: begrip en kennis overbrengen. Hoewel door de vele mensen aan het woord wel wat rommelig leek, waren de kinderen enthousiast en gaven ze veel leuke reacties.
De groep van Platform Gehandicapten bestond deze keer uit veel vrijwilligers. Mensen met een beperking, soms niet zichtbaar. ‘Wie kan er een handicap noemen?’ vroeg Margret Ester. Tot haar verbazing volgde de één na de andere naam van een geestelijke aandoening: PDD-NOS, Dyslexie, Asperger, Autisme… Meestal worden de voor de hand liggende lichamelijke handicaps genoemd, dit is voor de verandering erg leuk om te horen.

Lees meer...

Laatste nieuws

 • Prinsjesdag troonrede Minister...
  17 september 2019
  Troonrede Minister van Gehandicapten zaken Diverse zaken wat Minister van Gehandicapten zaken Rick Brink gaat voorleggen in Den Haag.
 • Badminton en Tafeltennistoerno...
  29 augustus 2019
  Badminton en Tafeltennis Toernooi Aangepast Sporten Fysion 5 oktober 2019 Voor wie: Sporters met een lichamelijke beperking/chronische aandoeni...
 • Hulp bij het solliciteren met ...
  23 juli 2019
  Heb jij hulp nodig bij het solliciteren? Cvster is er voor jou om tips en tricks te krijgen bij het solliciteren naar een mooie baan. https://cvster...
 • Interview Djimmer Bosman door ...
  18 juni 2019
  Tien jaar geleden werd Djimmer Bosman lid van Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Na twee jaar werd hij voorzitter. Een van de eerste dingen die h...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!