Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

CBS-de-Fontein-01'Hoe kan een amputatie ontstaan?','Wat kun jij eraan doen om zoiets te voorkomen?'; Vragen waarover Johan Smit een indrukwekkende presentatie gaf. Kernwoorden hierbij: drugs en alcohol. En wat is een beperking? Ook hierin werd uitgebreid op ingegaan. Zowel theoretisch als praktisch. Een zeer geslaagde ochtend, waarbij het team van Platform Gehandicapten zich welkom voelde.

Algemene voorlichting

De groepen 7 en 8 waren zeer geïnteresseerd, evenals hun juffen. Er ontstond een leuke interactie tussen de voorlichters. Groepen die duidelijk over zaken nadachten. Het was heel duidelijk te merken dat de school veel waarde hecht aan de acceptatie van mensen met een beperking.

Door voorlichtingen over alcohol, drugs, handicaps en het soms ‘anders zijn’ te combineren, wordt meer diepgang bereikt. Zo vertelde ook Diny Snippe kort haar ervaringsverhaal. Een verhaal waarin vooral haar zelfredzaamheid, ondanks beperkingen, duidelijk werd.

De tijd vloog voorbij. Met deze groepen kun je makkelijk een dag vullen, maar we hadden maar een ochtend. De algemene voorlichting door Margret Ester en de visuele informatie door Klari Baarslag waren hierdoor wat beperkter, maar spontaan een andere wending van het verhaal is ook erg leuk!

DVD

De dvd gaf situaties weer in Dedemsvaart, Balkbrug, Slagharen en sporten in Hardenberg. Hoe is de toegankelijkheid met een rolstoel in winkels en kan ik soms ook helpen? Margret gaf toelichting op de beelden. Diverse hulpmiddelen kwamen in beeld, evenals de mogelijkheden tot werken en sporten. De kinderen keken hun ogen uit. Je kunt nog best veel met een beperking.

Buiten parcours, maar ook binnen

Groep 8 was het eerst aan de beurt. Het was nog lekker, droog weer. Buiten had Henk Kats inmiddels de parcoursen uitgezet. Klari begeleide het blindenparcours samen met Henk en stagiaire Stefan. Margret, Johan en Diny het rolstoelparcours. Ruime bemensing dus.

Zoals gewoonlijk waren de kinderen uitgelaten en enthousiast gingen ze direct aan de slag, nadat Margret en Klari uitleg over de materialen en oefeningen hadden gegeven.

 

Na de pauze met een heerlijk bakje koffie of cappuccino, was groep 7 aan de beurt. Tijdens de voorlichting zagen we het al regenen. We besloten binnen in het speellokaal wat uit te zetten. Klari, Henk en juf Esther togen aan de slag. En toen was het tijd om naar het speellokaal te gaan. En wat dacht je wat? Mooi weer! Maar ach, ook in een kleinere ruimte hadden de kinderen lol en konden ze enigszins de rolstoel en het blindzijn ervaren.

Laatste nieuws

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!