Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

Bestuur

Karin van der Haar 

Mijn naam is Karin van der Haar en ik ben woonachtig in Lutten met mijn man en mijn twee hondjes. Sinds oktober 2018 heb ik  het voorzitterschap van Djimmer overgenomen. Daarnaast zet ik mij binnen het Platform ook in voor Sociale Participatie, hier vallen o.a. Arbeidparticipatie en Sportparticipatie onder. 

In mijn functie als Participatieadviseur bij de ABN AMRO, informeer en adviseer ik klanten van ABN AMRO over de Participatiewet en hoe ze invulling kunnen geven aan het Sociale Akkoord. Daarnaast heb ik lange tijd ook nog een topsportcarriere gehad; ik zat in het Nederlands dames Paravolleyteam. Door mijn werkcarrière/sportcarrière heb ik veel expertise opgedaan in de werkvelden van Arbeidsparticipatie en Sportparticipatie.

Ik heb zelf op 16-jarige leeftijd een brommerongeluk gehad waarbij ik mijn linkerarm verloren ben. Ik zet mij al jaren in voor mensen met een beperking, om hun een positief imago te bezorgen in de maatschappij en het bedrijfsleven.

Ik hoop dan ook in de gemeente Hardenberg een steentje te kunnen bijdragen om dit positieve imago verder uit te kunnen dragen en ervoor te kunnen zorgen dat iedereen 'gewoon' mee kan doen.

Ardi Klokkers

Ik ben Ardi Klokkers, geboren in 1975. Door een zuurstoftekort bij de geboorte ontstond een hersenbeschadiging met als gevolg cerebrale parese. Hierdoor ben ik vanaf m’n 11e rolstoeler en dus ervaringsdeskundige. 
 
Na gewerkt te hebben in loondienst ben ik sinds 2002 zelfstandig ondernemer. 
 
Als deelnemer in de BTB Groep nam ik in 2015 deel aan het Europees uitwisselingsprogramma tussen Nederland, Duitsland, Polen en Engeland. Erg interessant om ervaringen uit te wisselen.  
 
Eind 2018 werd ik benaderd voor de functie van penningmeester, hierin ben ik sinds maart actief. Omdat ik zowel werknemer als werkgever ben geweest en deed aan rolstoelhockey en rolstoeldansen ben ik samen met Karin verantwoordelijk voor arbeidsparticipatie en sport. 
 
Ik vind het mooi om anderen te helpen, daarbij leerde ik 'als je een kans krijgt, moet je m pakken...', gebruik je talenten. 

Roy Hulzebosch

Mijn naam is Roy Hulzebosch, geboren in 1992.
Ik woon in Hardenberg en ben werkzaam bij de gemeente Coevorden.


Ik ben gevraagd om toe te treden als bestuurslid bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg, de reden is omdat ik zelf tegen dingen aan loop, aangezien ik geboren ben met een open ruggetje (Spina Bifida). Ervaringsdeskundige dus. Sinds september 2016 ben ik lid geworden. Mijn taak bij het Platform is de PR/ Social Media zoals de website en onze Facebookpagina, ik hoop in de toekomst nog veel meer toevoeging te brengen binnen het platform.


Ik hoop dat we samen een weg kunnen vinden, om voor iedereen een zo toegankelijk leven mogen te creëren, en dat wij daar als bestuur een steentje aan bij mogen dragen.

Henk Meijerink Pasfoto Medium 

Mijn naam is Henk Meijerink en ik woon sinds 1985 in Hardenberg. Sinds mei 2015 zit ik in het bestuur van Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Van daaruit ben ik afgevaardigd in de BTB groep ( Bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid).

Mijn taak is het schouwen van openbare gebouwen. Dit doe ik door De Toren te raadplegen en te kijken naar de bouwaanvragen. Hopelijk kan dit door goedkeuring van agenda 22 veranderd worden. Indien er een bouwaanvraag is, neem ik contact op met de gemeente en vraag ik de tekening op. Vervolgens leg ik contact met de architect of opdrachtgever. We geven aan hen adviezen inzake bijv. de toiletten, deuren en de toegankelijkheid van het gebouw.  In brede zin bekijken we hoe mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking zich daar prettig voelen. Het geeft mij een goed gevoel om mij in te zetten voor deze doelgroep in de maatschappij.

Djimmer Bosman 

Ik ben Djimmer Bosman en woonachtig in De Krim. In het bestuur van het platform heb ik jaren de functie van voorzitter vervuld. Inmiddels ben ik algemeen bestuurslid geworden en heb ik het voorzitterschap overgedragen aan Karin van der Haar.

Daar ik sinds een aantal jaren afhankelijk ben van een rolstoel ben ik gevraagd zitting te nemen in het bestuur Platform Inclusief gemeente  Hardenberg. Reden om deze vraag positief te beantwoorden zit in het feit dat ik graag samen met anderen wil strijden voor een inclusieve samenleving. Als ervaringsdeskundige, op latere leeftijd rolstoel afhankelijk geworden, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om volwaardig deel te kunnen nemen aan het maatschappelijke leven. Een inclusieve samenleving, waarin mensen met een beperking worden ingesloten, nog mooier gezegd worden omarmd, is waar het platform inclusief voor strijdt.

Ik wens en wil daar graag mijn bijdrage aan leveren dat het platform Inclusief gemeente Hardenberg een prominente, zichtbare en herkenbare rol zal krijgen binnen de gemeente Hardenberg. Tevens heb ik zitting in de participatieraad en neem ook deel in het overleg WMO-uitvoering. Proactief, iedereen doet mee, geloof in jezelf en samen optrekken zijn voor mij kernwoorden in dit proces.

Ik wens, en zal daar graag mijn bijdrage aan leveren, om te zorgen dat het Platform Inclusief een prominente, zichtbare en herkenbare rol zal krijgen binnen de gemeente Hardenberg.

klari baarslag 

Mijn naam is Klari Baarslag en ben woonachtig in Hardenberg. Ik zit in het bestuur van het Platform Inclusief, en ben voorlichtster visuele beperkingen in het scholenproject en ik zit in de BTB groep Hardenberg.

Vanaf 2010 maak ik deel uit van het bestuur. Als lid van het bestuur probeer ik om samen op te komen voor met mensen met een beperking. Het is mooi om de belangen van mensen met een beperking naar voren te brengen. En te streven naar een inclusieve samenleving, waarin men gelijk is en men kan blijven MEEDOEN!!!!!.

Op het scholenproject maken we kinderen bewust van het hebben van een beperking. Bij de BTB groep behandelen wij tal van onderwerpen, ook in het bijzonder de toegankelijkheid van openbare gebouwen, wandelroutes en winkeltoegankelijkheid.
Tevens heb ik zitting in de Participatieraad en neem ook deel in het overleg WMO-uitvoering.

Sinds 2016 ben ik vrijwillige onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner staat naast de cliënt en zet zijn/haar belangen voorop. Bijv. bij vragen aan de gemeente over wonen, onderwijs, schulden, zorg en welzijn. Wij zijn er voor iedereen die het moeilijk vindt om vragen te stellen en om aanvragen te doen.

 

 

Laatste nieuws

 • Hulp bij: i.v.m. maatregelen C...
  24 maart 2020
  Als Platform Inclusief gemeente Hardenberg zijn ook wij getroffen door alle maatregelen die genomen moeten worden rondom het Corona virus. Hopelijk ku...
 • Interview Rick Brink inzake be...
  24 maart 2020
  Rick Brink onze minister van Gehandicaptenzaken heeft vanmiddag een interview gehouden met het Algemeen Dagblad, hierin wordt het onderwerp bezoekersr...
 • Voorstelling voor blinden en s...
  03 maart 2020
  Theater de Voorveghter en Stichting Komt het Zien, maakt het mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. De live audiobeschrijving kunnen bli...
 • Bezoek aan gehandicaptenplatfo...
  27 januari 2020
  Op uitnodiging van het Gehandicaptenplatform Tubbergen mochten we als Platform Inclusief gem. Hardenberg aanwezig zijn bij het ondertekenen van het VN...

jaarverslag 2017 frontpage

Click to listen highlighted text!