Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

OBS Den Velde 18 3 19 2In het kader van de scholenvoorlichting gingen we de afgelopen week op pad naar de OBS den Velde, waar we de leerlingen weer vertelden over leven met een handicap en zij zelf mochten ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten of een visuele handicap te hebben. 

Zie ook verder op onze site.

nieuwjaarsbijeenkomst2019 1Een nieuw jaar, met vele nieuwe actiepunten, waarvan er één vanmiddag al is afgevinkt. De nieuwe website www.platforminclusief.nl is een ietwat duidelijker website, voor iedereen, òòk voor visueel beperkte mensen die nu gebruik kunnen maken van een optie om de webpagina voor te lezen. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen op onze nieuwe webpagina.

Vanmiddag zijn we met de vrijwilligers van PigH, de BTB groep, de mensen in het veld en ervaringsdeskundigen het jaar gezamenlijk begonnen onder het genot van een hapje en een drankje. Wij zetten ons dit jaar weer in voor een toegankelijke samenleving in de gemeente Hardenberg.

Ook het weekblad 'De Toren' heeft hierover een nieuwsbericht geplaatst.

pluim troubadour 1Woensdag 3 oktober heeft het bestuur/BTBgroep Inclusiegroep en uiteraard de mensen in het veld een pluim mogen aanbieden aan een ondernemer in Hardenberg.

In het kader van de week van de toegankelijkheid heeft het Platform Inclusief Hardenberg een pluim mogen uitreiken aan Grandcafé de Troubadour in Hardenberg. Nadat er brand in dit pand is geweest heeft eigenaar Herman Potgieter contact opgenomen met het Platform om eens te brainstormen hoe hij het nieuwe pand zo toegankelijk mogelijk kon maken. Waarvoor Hulde!

Lees meer...

nieuwe naamEen aantal maanden geleden heeft het Platform Gehandicapten Hardenberg we een winactie gehouden.

De winnares van deze actie is Aly Willems. Platform Gehandicapten Hardenberg heet vanaf nu: Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Aan de winnares hebben we een mooie bos bloemen overhandigd met een VVV bon, en bedanken Aly ook voor het meedenken van deze actie.

In de week van Toegankelijkheid is er een open training zitvolleybal op 3 oktober van 19:30- 21:00 uur.
Kom gerust langs en wellicht lijkt het je ontzettend leuk om mee te doen!

Schroom niet en kom kijken in sporthal 'de Meet' in Hardenberg op 3 oktober.

Inmiddels wordt ons team steeds groter, "8 man" maar we zijn uiteraard nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Je hoeft geen handicap of beperking te hebben, net als sommige leden van ons team.

Het volleybal"spel" is en blijft zo goed als hetzelfde maar het voortbewegen is net even wat anders. Ga de uitdaging aan en ervaar hoe snel en explosief zitvolleybal kan zijn.

week van de toegankelijkheidAankomende week is de Week van de Toegankelijkheid. In deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd in de gemeente. 

Zo begint vandaag de aftrap van de Week van de Toegankelijkheid door wethouder Gitta Luiten in Landhoeve De Zwiese vanaf 16.00 uur.

Op dinsdag is er een 55+ middag en 's avond kun je gezellig dineren met statushouders.

De Troubadour krijgt op woensdagmiddag de pluim uitgereikt, omdat De Troubadour bereikbaar is voor alle inwoners.

Altijd al eens willen volleyballen terwijl je zit of basketballen in een rolstoel? Kom langs op de zitvolleybaltraining op woensdagavond en op donderdagavond tijdens de training rolstoelbasketbal.

Bij de gemeentebalie in Hardenberg kun je op donderdag gratis een ansichtkaart naar iemand versturen en op vrijdag bij de gemeentebalie in Dedemsvaart.

Verder is er op vrijdag een Effe Buurten – koffie- en taalochtend, de nationale voorleeslunch en kun je blind lunchen. Kortom, er is genoeg te doen deze week!

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van de gemeente.

Wil je eens ervaren hoe het is om blind te lunchen? Deze week tijdens de Week van de Toegankelijkheid kan het! Aanstaande vrijdag om 12.00 uur bij Brasserie De Markt in Hardenberg. Lijkt jou dit interessant? Meld je aan voor 3 oktober door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook deze Facebook post van de Gemeente Hardenberg.

Laatste nieuws

 • Scholenbezoek aan OBS den Veld...
  19 maart 2019
  In het kader van de scholenvoorlichting gingen we de afgelopen week op pad naar de OBS den Velde, waar we de leerlingen weer vertelden over leven met ...
 • Platform Inclusief luidt nieuw...
  29 januari 2019
  Een nieuw jaar, met vele nieuwe actiepunten, waarvan er één vanmiddag al is afgevinkt. De nieuwe website www.platforminclusief.nl is een ietwat duidel...
 • Pluim voor De Troubadour
  04 oktober 2018
  Woensdag 3 oktober heeft het bestuur/BTBgroep Inclusiegroep en uiteraard de mensen in het veld een pluim mogen aanbieden aan een ondernemer in Hardenb...
 • Bekendmaking winnaar naamwedst...
  04 oktober 2018
  Een aantal maanden geleden heeft het Platform Gehandicapten Hardenberg we een winactie gehouden. De winnares van deze actie is Aly Willems. Platform G...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!