Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg
Als Platform Inclusief gemeente Hardenberg zijn ook wij getroffen door alle maatregelen die genomen moeten worden rondom het Corona virus. Hopelijk kunnen we over een aantal weken de gewenste effecten merken van deze maatregelen.
Het is een onzekere tijd, waar we samen het beste van moeten maken. En dat kunnen we! Er ontstaan al erg mooie initiatieven, dichtbij en verder weg. Er is veel waardering voor de mensen werkzaam in ziekenhuizen, voor de hulpdiensten en alle andere beroepen die nu ons land draaiende houden. Ook is er veel begrip en vertrouwen in onze overheid. Gelukkig nemen bijna alle mensen de maatregelen serieus.
Bovenstaande betekent dat we, ondanks dat we fysiek minimaal 1,5 meter afstand moeten houden, wel verbonden moeten blijven. Gelukkig hebben we daarvoor tegenwoordig de Sociale media. Voor velen een uitkomst, maar er is ook een groep mensen die hiervan geen gebruik maakt of kan maken. Als Platform kunnen we, als daar behoefte aan is, in ondersteunen. Wij kunnen u (door)verwijzen naar de juiste instanties of initiatieven. Wij willen er voor u zijn en u (onder)steunen waar dat mogelijk is. 
Mooie Hardenbergse initiatieven die er al zijn:De stuw
 

voorveghterTheater de Voorveghter en Stichting Komt het Zien, maakt het mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.


De live audiobeschrijving kunnen blinden en slechtzienden horen via een speciale koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en is er een "meet & feel" inleiding.

In Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal.

 

https://www.komthetzien.nl/
https://www.voorveghter.nl/programma/haal-het-doek-maar-op

 

Week van de toegankelijkheid door Platform Inclusief gemeente Hardenberg.

De week van de toegankelijkheid is van 7 t/m 11 oktober. Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden.
Die kan beter. Er zijn genoeg voorbeelden waar het al goed gaat! De Week staat dit jaar daarom in het teken van toegankelijk zoals recreëren, cultuur en natuur.

Uitreiking Pluim
In het kader van de week van de toegankelijkheid reikt het Platform Inclusief gem. Hardenberg ieder jaar een pluim uit die te maken heeft met het thema van deze week.

Het Platform Inclusief gem. Hardenberg heeft op woensdag 9 oktober een stimuleringspluim uitgereikt aan Lunchroom Dina’s Fellows in Dedemsvaart. Dina’s Fellows is een bijzondere en kleinschalige lunchroom, waar mensen met een beperking dan wel afstand tot de arbeidsmarkt een plek hebben om te werken in de horeca en is gevestigd in de gitaarwinkel "The Fellowship of Acoustics", afgekort ook wel TFOA. Dina’s Fellows is op de goede weg om de lunchroom toegankelijk te maken. Daarom ontvingen ze uit handen van de vicevoorzitter van het Platform, Henk Meijerink, de stimuleringspluim.

Dina's eetcafé wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Platform Inclusief heeft deze "pluim" mogen overhandigen.

Laatste nieuws

 • Hulp bij: i.v.m. maatregelen C...
  24 maart 2020
  Als Platform Inclusief gemeente Hardenberg zijn ook wij getroffen door alle maatregelen die genomen moeten worden rondom het Corona virus. Hopelijk ku...
 • Interview Rick Brink inzake be...
  24 maart 2020
  Rick Brink onze minister van Gehandicaptenzaken heeft vanmiddag een interview gehouden met het Algemeen Dagblad, hierin wordt het onderwerp bezoekersr...
 • Voorstelling voor blinden en s...
  03 maart 2020
  Theater de Voorveghter en Stichting Komt het Zien, maakt het mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. De live audiobeschrijving kunnen bli...
 • Bezoek aan gehandicaptenplatfo...
  27 januari 2020
  Op uitnodiging van het Gehandicaptenplatform Tubbergen mochten we als Platform Inclusief gem. Hardenberg aanwezig zijn bij het ondertekenen van het VN...

jaarverslag 2017 frontpage

Click to listen highlighted text!