Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg   Click to listen highlighted text! Welkom bij het Platform Inclusief gemeente Hardenberg

kompas april 2019 1De vrijwilligers zijn weer op pad geweest met de kar vol attributen om een voorlichting te geven, hoe om te gaan of te leven met een beperking.


Kinderen die veel vragen hadden aan de voorlichters en weer een stukje helderder voor ogen hebben hoe het is om met een beperking om te kunnen gaan, door middel van een parcours af te leggen in de rolstoel, of met een blindengeleidestok te lopen met een donkere bril.

Kijk voor de foto's van de voorlichtingsdag bij obs Het Kompas op deze site.

Vechtslinger 3De samenwerking tussen SomerWende, natuurmuseum Rheezermarke en aspergeboerderij Nijenhuis is het eerste arrangement van Zorgeloos Vechtdal. Twee bestuursleden waren bij de lancering aanwezig. Zorgeloos Vechtdal stimuleerde de toegankelijkheid van de vrijetijdssector en de combinatie met zorgdiensten tijdens de vakantie in het Vechtdal.

Lees meer...

OBS Den Velde 18 3 19 2In het kader van de scholenvoorlichting gingen we de afgelopen week op pad naar de OBS den Velde, waar we de leerlingen weer vertelden over leven met een handicap en zij zelf mochten ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten of een visuele handicap te hebben. 

Zie ook verder op onze site.

nieuwjaarsbijeenkomst2019 1Een nieuw jaar, met vele nieuwe actiepunten, waarvan er één vanmiddag al is afgevinkt. De nieuwe website www.platforminclusief.nl is een ietwat duidelijker website, voor iedereen, òòk voor visueel beperkte mensen die nu gebruik kunnen maken van een optie om de webpagina voor te lezen. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen op onze nieuwe webpagina.

Vanmiddag zijn we met de vrijwilligers van PigH, de BTB groep, de mensen in het veld en ervaringsdeskundigen het jaar gezamenlijk begonnen onder het genot van een hapje en een drankje. Wij zetten ons dit jaar weer in voor een toegankelijke samenleving in de gemeente Hardenberg.

Ook het weekblad 'De Toren' heeft hierover een nieuwsbericht geplaatst.

pluim troubadour 1Woensdag 3 oktober heeft het bestuur/BTBgroep Inclusiegroep en uiteraard de mensen in het veld een pluim mogen aanbieden aan een ondernemer in Hardenberg.

In het kader van de week van de toegankelijkheid heeft het Platform Inclusief Hardenberg een pluim mogen uitreiken aan Grandcafé de Troubadour in Hardenberg. Nadat er brand in dit pand is geweest heeft eigenaar Herman Potgieter contact opgenomen met het Platform om eens te brainstormen hoe hij het nieuwe pand zo toegankelijk mogelijk kon maken. Waarvoor Hulde!

Lees meer...

nieuwe naamEen aantal maanden geleden heeft het Platform Gehandicapten Hardenberg we een winactie gehouden.

De winnares van deze actie is Aly Willems. Platform Gehandicapten Hardenberg heet vanaf nu: Platform Inclusief gemeente Hardenberg. Aan de winnares hebben we een mooie bos bloemen overhandigd met een VVV bon, en bedanken Aly ook voor het meedenken van deze actie.

In de week van Toegankelijkheid is er een open training zitvolleybal op 3 oktober van 19:30- 21:00 uur.
Kom gerust langs en wellicht lijkt het je ontzettend leuk om mee te doen!

Schroom niet en kom kijken in sporthal 'de Meet' in Hardenberg op 3 oktober.

Inmiddels wordt ons team steeds groter, "8 man" maar we zijn uiteraard nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Je hoeft geen handicap of beperking te hebben, net als sommige leden van ons team.

Het volleybal"spel" is en blijft zo goed als hetzelfde maar het voortbewegen is net even wat anders. Ga de uitdaging aan en ervaar hoe snel en explosief zitvolleybal kan zijn.

Laatste nieuws

 • Bezoek aan het Kompas in Radew...
  06 april 2019
  De vrijwilligers zijn weer op pad geweest met de kar vol attributen om een voorlichting te geven, hoe om te gaan of te leven met een beperking. Kinde...
 • Lancering Vechtslinger
  25 maart 2019
  De samenwerking tussen SomerWende, natuurmuseum Rheezermarke en aspergeboerderij Nijenhuis is het eerste arrangement van Zorgeloos Vechtdal. Twee best...
 • Scholenbezoek aan OBS den Veld...
  19 maart 2019
  In het kader van de scholenvoorlichting gingen we de afgelopen week op pad naar de OBS den Velde, waar we de leerlingen weer vertelden over leven met ...
 • Platform Inclusief luidt nieuw...
  29 januari 2019
  Een nieuw jaar, met vele nieuwe actiepunten, waarvan er één vanmiddag al is afgevinkt. De nieuwe website www.platforminclusief.nl is een ietwat duidel...

jaarverslag 2017 frontpage

Joomla Extensions
Click to listen highlighted text!