U bent hier

Week van de Toegankelijkheid


Week van de Toegankelijkheid

Er wordt elk jaar tijdens de week van toegankelijkheid een (stimuleringspluim) uitgereikt aan een bedrijf of instantie binnen de gemeente Hardenberg.
in 2018 is dit Grand Café de Troubadour geweest, in 2019 Lunchroom Dina’s Fellows te Dedemsvaart, en in 2020 Vakantiepark de Kleine Belties, zij hebben er voor gezorgd dat hun bedrijf zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen.
Denk bijvoorbeeld aan mindervalidetoiletten (dat deze ook beschikbaar is voor mindervaliden),een traplift, of een zorgeloze vakantie met zorg op locatie, hoog laag bedden, of op eigen tempo meedoen met de maatschappij.
Hierin zijn bovengenoemde bedrijven/instanties/parken en/of organisaties een voorbeeld voor vele andere binnen de gemeente Hardenberg.

Tijdens de week van de Toegankelijkheid 2021 is de (stimulerings)pluim uitgereikt aan de Vechtezomp Grammesberghe.
de stichting De Vechtezomp vaart gezelschappen over de vecht met een zomp, deze is geheel rolstoeltoegankelijk, wanneer er iemand slecht ter been is en/of rolstoelgebonden is, wordt de lift in gebruik gesteld, zodat iedereen gebruik kan maken van deze vaartocht.
Daarom is dit jaar de pluim uitgereikt aan stichting de Vechtezomp Grammesberghe.

2020 is het jaar geweest dat Vakantiepark de Kleine Belties de pluim heeft ontvangen

u ziet hierboven de uitreiking van de pluim aan de familie Hakkers van De Kleine Belties

Hierboven kunt u een voorbeeld zien wat het vakantiepark onder andere aanbied, voor mensen met een fysieke beperking

Hierboven is een foto te zien met daarin de overhandiging van de pluim bij Dina's Fellows te Dedemsvaart.

Hierboven is een foto te zien met daarin de overhandiging van de pluim bij Grandcafé De Troubadour

Hierboven kunt u zien wat voor aanpassing De Troubadour onder andere heeft gerealiseerd (doormiddel van een traplift om op de eerste etage te komen voor mensen die slecht ter been of rolstoel gebonden zijn), maar vooral om het Grandcafé voor íedereen toegankelijk te maken