U bent hier

Arbeid- en Sportparticipatie


Bij een inclusieve samenleving hoort volwaardig deelnemen. Sport en gezondheid is daar een onderdeel van. Dat kan zijn Rolstoelhockey, Dansen, Zitvolleybal, Rolstoelbasketbal, G-voetbal, en G-korfbal maar ook deelname bij een reguliere vereniging. Recent waren we betrokken bij het lokaal sport- en beweegakkoord, ook zijn we een schakel bij vragen.

diverse sporten worden in de gemeente Hardenberg aangeboden. (klik op de onderstaande per sport link en u gaat direct naar de webpagina)
Zitvolleybal https://www.kangeroe.com/nl/320/captains-kangeroe-paravolleybal
Rolstoelbasketbal https://second-dribble.nl/team-rolstoelbasketball/
Rolstoelhockey http://revas-peperbus.nl/sport-en-activiteiten/e-hockey/
G-Voetbal https://www.hhc-hardenberg.nl/886/g-voetbal/
G-Korfbal https://juventa-hardenberg.nl/tag/g-korfbal/

Voor wat betreft arbeidsparticipatie is het belangrijk dat je volwaardig mee kan doen in betaald of vrijwilligerswerk. Heb je vragen over regelgeving, voorzieningen, werk of ondernemerschap dan helpen we je graag, of verwijzen je door.
Het stimuleren van aangepast sporten binnen het reguliere sportverenigingswerk is een blijvend actiepunt voor ons als Platform. Een greep uit de bijeenkomsten waar we geweest zijn en hebben meegedacht:

-Bijeenkomst ondernemingskringen in Zwolle; visie gedeeld dat mensen met afstand tot arbeidsmarkt zoveel mogelijk regulier moeten worden ingezet

-De Special Olympics welke in september 2019 zijn georganiseerd

-Training Iederin met betrekking tot het VN verdrag

-Bijeenkomst sportakkoord.


Hierboven is een foto te zien van één van de locaties binnen de gemeente Hardenberg waar meegedacht is bij het sportakkoord